Kryesore Ushtria zbret në terren, evakuon fëmijët dhe zjarrfikësit e bllokuar

Ushtria zbret në terren, evakuon fëmijët dhe zjarrfikësit e bllokuar

Pas dy orësh janë evakuuar 10 banorët e Valiasit dhe 3 zjarrfikësit që u bllokuan në një kanal me mbi 1.5 metra ujë.

Zjarrfikësja e stacionit nr.3 të Kodër Kamzës kishte shkuar për të evakuuar 10 banorët që rrezikoheshin nga përmbytjet, mes tyre 5 ishin fëmijë, por u bllokuan në kthim.

Pas ndërhyrjes së efektivëve të Forcës Tokësore me dy mjete të kalueshmërisë së lartë, 13 personat që ndodheshin në zjarrfikëse janë evakuuar dhe ndodhen në gjendje të mirë.

Ndërsa nuk ka qenë e mundur largimi i mjetit zjarrfikës

Në vendin e ngjarjes ishte e pranishme prefektja dhe Shefi Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Bardhyl Kollcaku.

Pasditen e sotme janë evakuuar edhe tre familje të tjera në Laknas, pasi banesat e tyre janë përmbytur.