Histori Vdekja e mistershme e dy vëllezërve amerikanë në 1924, njëri në Kaliforni,...

Vdekja e mistershme e dy vëllezërve amerikanë në 1924, njëri në Kaliforni, tjetri në Shqipëri

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“L’Avenir” ka botuar, të premten e 9 majit 1924, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me vdekjen e mistershme të dy vëllezërve amerikanë Coleman, njëri në Kaliforni dhe tjetri në Shqipëri (pas një atentati në Mamurras), të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Një çështje trashëgimie e komplikuar

Dy vëllezër që vdesin në të njëjtën kohë (orë), njëri në Kaliforni dhe tjetri në Shqipëri

New York, 8 maj. – Chicago Tribune shkruan:

“Pas vdekjes së z. Robert Coleman, financieri i San Franciskos, një nga dy tregtarët amerikanë që u vranë nga banditë shqiptarë më 6 prill, avokatët janë në mëdyshje për trashëgiminë, sepse, në të njëjtën kohë, vëllai i tij, z. William Coleman, vdiq në shtëpinë e tij në Kaliforni.

Z. William Coleman vdiq në orën një të mëngjesit (natës), me orën e Kalifornisë, ndërsa z. Robert Coleman vdiq në dhjetë të mëngjesit, me orën shqiptare. Duke llogaritur diferencën nëntë orë, të dy vdiqën në të njëjtën kohë.

Trashëgimia e një prone me vlerë rreth 500.000 dollarë varet nga njohja e saktë e minutës që vdiqën të dy vëllezërit, në mënyrë që të dihet se cili nga të dy vdiq i pari.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania