Bota Vendimi drastik në Gjermani: Të infektuarit e pavaksinuar nuk paguhen gjatë karantinës

Vendimi drastik në Gjermani: Të infektuarit e pavaksinuar nuk paguhen gjatë karantinës

Gjermania merr një vendim tepër drastik në luftën ndaj pandemisë. Ata që nuk janë vaksinuar ndaj Covid-19 dhe infektohen nuk do të përfitojnë kompensim ose pagë për periudhën që do të futen në karantinë.

Vendimi do të zbatohet duke nisur nga 1 nëntori. Kritikët e konsiderojnë atë një masë të barabartë me vaksinimin e detyrueshëm.

Sipas skeptikëve, vendimi do të detyrojë shumë punonjës që të imunizohen pasi nuk mund ta përballojnë që të qëndrojnë në shtëpi pa të drejtë page, nëse infektohen me Covid-19. Ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn, u është përgjigjur këtyre kritikave duke theksuar se vendimi është i drejtë dhe se të tjerët nuk duhet të paguajnë për ata që vendosin të mos vaksinohen.