Politika Vendimi, Garda do të mbrojë Bashën dhe personalitete të tjera

Vendimi, Garda do të mbrojë Bashën dhe personalitete të tjera

Në mbledhjen e sotme të qeverisë është miratuar vendimi, i cili urdhëron Gardën e Republikës të mbrojë drejtues të ndryshëm institucionesh, mes tyre dhe kryetarin e Partisë Demokratike të Shqipërisë, Lulzim Bashën dhe kreun e Bashkisë së Tiranës, Erion Veliajn.

Pjesë e listës, që duhet t’i mbrojë Grada janë gjithashtu kryetari i mazhorancës, Kryeprokurori i Përgjithshëm, kreu i Kontrollit të Lartë të Shtetit, drejtues i SHISH deri tek ambasadori i Bashkimit Evropian në Shqipëri.

Disa prej personaliteteve që u garantohet mbrojtja nga Garda:

Prokurorin e Përgjithshëm

Kryetarin e Kontrollit të Lartë të Shtetit

Drejtorin e Shërbimit Informativ të Shtetit

Kryetarin e partisë më të madhe të mazhorancës parlamentare

Kryetarin e partisë më të madhe të opozitës parlamentare

Anëtarët e Këshillit të Ministrave

Guvernatorin e Bankës së Shqipërisë

Kryetarin e Bashkisë së Tiranës

Inspektorin e Lartë të Drejtësisë

Ambasadorin e Bashkimit Evropian në Shqipëri.

Sipas VKM-së, Garda duhet të kujdeset edhe për banesat ku jetojnë, akomodohen apo dhe objektet, në të cilat kryejnë veprimtarinë e tyre emra dhe personalitete nga politika dhe drejtësia, mes të cilëve ambasadori i BE-së dhe zëvendëskryeministri.

Mbrojtje për banesat e:

Zëvendëskryeministrit

Ministrit përgjegjës për çështjet e rendit dhe të sigurisë

Drejtorit të Shërbimit Informativ të Shtetit

Prokurorit të Përgjithshëm

Ambasadorit të Bashkimit Evropian në Shqipëri.