Kryesore Vendimi i KQZ: Ja kush e zëvendëson Lulzim Bashën në Kuvend

Vendimi i KQZ: Ja kush e zëvendëson Lulzim Bashën në Kuvend

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i dha sot mandatin e deputetit edhe pesë kandidatëve të tjerë nga listat e PD-së dhe LSI-së, duke e çuar në 9 numrin e kandidatëve nga listat e partive opozitare.

Kështu Majlinda Halilaj zëvendësoi Lulzim Bashën.

Kjo pas propozimit nga Denar Biba i cili kërkoi që zëvendësimet të bëheshin nga numri 1 i listës. Pasi u hodh në votim KQZ miratoi me 4 vota praktikën. Kundër këtij propozimi votoi vetëm Zguri.

Nga qarku i Beratit, Lefter Maliqi mori mandatin e Astrit Velisë të PD-së

Nga qarku i Lezhës Elda Hoti mori mandatin e lënë nga Viktor Tushaj të LSI-së.

Në Durrës mandatin e Nora Malaj e mori Edlira Hyseni.

Në Gjirokastër në vend të Vangjel Tavos e merr Ediola Braha.

KQZ shtyu për nesër dhënien e mandatit për Ligorak Karamelon i cili do zëvendësonte Klevis Balliun në Korçë.