Extra VIDEO/ Përleshja vdekjeprurëse e gjigantëve të oqeanit

VIDEO/ Përleshja vdekjeprurëse e gjigantëve të oqeanit

206
0
Shpërndaje

Kjo pamje e rrallë e marrë me dron tregon një momentin kur një grup orkash deti ndjekin dhe vrasin një balenë të vemtuar.

Nënat e gjashtë orkave, të rinj dhe të rritur, shihen duke ndjekur dhe rrethuar balenën “minke”, para se ta shqyejnë atë.

Video gjithashtu tregon goditjet vdekjeprurëse ndaj balenës.

Ngjarja u zhvillua në Gjirin Avachinsky të Oqeanit Paqësor në brigjet e Siberisë së largët lindore.

Fotografi i kafshëve të egra Mike Korostelev ishte duke xhiruar balenat për projektin Orca të Rusisë, kur zbuloi kafshët duke nisur gjuetinë e tyre.

“Ishte e pabesueshme të shihej gjuetia – ata janë mjaft të rrallë për t’u parë. Zakonisht shohim orka të tjera që ushqehen me peshk, por asnjëherë me balenë”.

Ai thotë se ishte i kënaqur që jo vetëm që e kishte parë këtë ngjarje të pazakontë, por edhe e kishte kapur në kamera.

Ai shtoi: “U ndjeva vërtet i lumtur dhe i privilegjuar për të parë një moment kaq të rrallë kafshësh të egra.

Orkat janë delfinë oqeanikë.

Komento

Shkruani komentin tuaj
Ju lutem fusni Emër-in