Bota VIDEO/ Shihni bishën e qiellit, me të cilën NATO-ja sfidon Rusinë

VIDEO/ Shihni bishën e qiellit, me të cilën NATO-ja sfidon Rusinë

Ekspertët e revistës Business Insider listuan llojet e armëve të vendeve anëtare të NATO-s që mund të përdoreshin në një luftë të mundshme me Rusinë.

Njëra prej tyre është një gjuetar amerikan i padukshëm i gjeneratës së pestë F-35.

Vende të tjera, sipas autorëve, nuk kanë qenë ende në gjendje të bëjë të njëjtën një aeroplan që s’bie në sy dhe i një teknologjië tejet të lartë.

Fjala është për “Eurofighter Typhoon”, një bishë me shumë funksione, e cila është bërë në bashkëpunim me vendet e tjera. Ekspertët e portalit e krahasuan atë me rusin Su-35.

Ndër të tjera, ata përmendën bombarduesit strategjikë B-52, B-2 dhe B-1B, të cilat duhet të sigurojnë “përmbysjen e kundërshtarëve”, pasi ato janë në Evropë.

P-8 Poseidon

Business Insider veçoi dhe avionin gjithashtu amerikan anti-anije Boeing P-8 Poseidon – një nga gjuetarët më të mirë të nëndetëseve.