Extra Videoja e jashtëzakonshme: Qentë ndihmojnë pronaren e tyre, ndërsa ajo po kalonte...

Videoja e jashtëzakonshme: Qentë ndihmojnë pronaren e tyre, ndërsa ajo po kalonte një krizë epileptike

Një video është bërë virale në TikTok ku tregon aftësinë e qenve për të perceptuar sëmundjet, fatkeqësitë natyrore etj. Mund të thuhet se ata kanë shqisën e gjashtë.

Videoja prekëse u postua nga Jamie Simpson dhe u bë shumë shpejt virale.

Gruaja në fjalë vuan nga kriza epileptike dhe në video shihen dy qentë e saj, të cilët duket që e ndjejnë që gruaja është gati një krizë dhe teksa janë shtrirë në dysheme, i shkojnë në shtrat për të lajmëruar madje duke i sjellë edhe pilulat.

Echo, një nga qentë nxjerr nga tavolina pilulat e epilepsisë, ndërsa Everesti qeni tjetër shtyp butonin e urgjencës për të lajmëruar partnerin e saj.

Por ndërhyrja shpëtimtare e dy qenve nuk ndalet me kaq.

Sapo e kuptojnë se Jamie nuk i ka marrë ende pilulat e saj, e shtyjnë për ta bërë të reagojë.

@embracingecho This morning the dogs prevented an epileptic seizure. Echo immediately picked up scent and it almost looked like Everest did too. Typically, Everest goes off of Echo’s alert and responds by triggering the emergency button with his nose. Echo brought rescue medication to prevent the seizure. Ruben received the call from the button and made sure I was okay. Both dogs noticed I hadn’t taken the medication yet and each nudged my hand and pushed it towards me. I notified my list of caregivers of the incident with my seizure watch. Once the seizure scent passed, Echo relaxed a bit and Everest celebrated with his Benebone. This is why we record everything and travel with a home camera. It’s beneficial for advocacy and safety. #ServiceDogs #SeizureResponseDogs #DisabilitySupport #SeizurePrevention #LifesavingDogs #EpilepsyAwareness ♬ Wash. – Bon Iver

Videoja e dy qenve është parë mbi 4.9 milionë herë në Tik Tok.

“Është e mahnitshme se si të dy qentë e dinin saktësisht se çfarë të bënin”, komentoi një ndjekës, ndërsa një tjetër vuri në dukje: “Qentë nuk pushojnë kurrë të më mahnitin.”