Aktualitet Vizita e trashëgimtarit të dinastisë së Matit te Musolini

Vizita e trashëgimtarit të dinastisë së Matit te Musolini

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të mërkurën e 1 prillit 1936, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me vizitën e mbretit Zog në Romë, me ftesë të Musolinit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

 

Shqipëri

Me ftesë të z. Musolini, mbretit Zog do të shkojë në Romë

Na telegrafojnë nga Tirana:

“Në qarqet jozyrtare të kryeqytetit, thuhet se me ftesë të z. Musolini, mbreti Zog do të shkojë së shpejti në Romë.

Vizita e trashëgimtarit të dinastisë së Matit në kryeqytetin italian do të mundësonte disa shfaqje të mëdha miqësie italo-shqiptare.

Ne e dimë se kohët e fundit disa marrëveshje ekonomike dhe financiare janë nënshkruar mes dy vendeve në kufi me Adriatikun.

Këto marrëveshje, të përfunduara me kënaqësi nga të dyja palët, do të kenë një rëndësi të madhe për zhvillimin e marrëdhënieve midis Italisë dhe Shqipërisë.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania