Kryesore Vlorë, gjendet një minë e Luftës së II Botërore

Vlorë, gjendet një minë e Luftës së II Botërore

Nj min e Luft s s Dyt Bot rore, e cila dyshohet se peshon rreth 500 kg, sht nxjerr dit n e sotme nga deti n qytetin e Vlor s.

Kan qen rrjetat e nj peshkarexhe, q kan nxjerr nga deti min n luftarake. Menj her pas zbulimit t min s, peshkarexha sht ankoruar n zon n e Triportit, n Vlor , s bashku me arm n e rrezikshme.

Fatmir sisht, mina nuk ka shp rthyer, nd rsa drejtuesi i mjetit lundrues Mikaela ka b r apel p r ndihm .

Ai ka k rkuar q forcat xheniere dhe policia t i vijn n ndihm , pasi shp rthimi i k saj arme mund t ishte me pasoja fatale.

Nd rkoh , n qytetin bregdetar pritet t mb rrijn ekspert t p r t b r t mundur aktivizimin e kontrolluar t min s detare.