Kryesore Zbardhet lista e diplomatëve të rinj të shkarkuar

Zbardhet lista e diplomatëve të rinj të shkarkuar

Mësohet se ministri i Jashtëm në detyrë, Gent Cakaj ka lëvizur 28 diplomatë nga detyra, me arsyetimin se nuk përmbushin kriteret e ligjit për shërbimin diplomatik dhe janë të emëruar jashtë sistemit.

Edmond Caca, punonjës në Ambasadën shqiptare në Londër, do të lirohet nga detyra. Lirohet nga detyra në Misionin e Shqipërisë në Gjenevë, Fatjon Demnderi. Në Misionin në Nju Jork, lirohet nga detyra edhe Arben Idrizi, ndërsa për Eltion Vërleni është urdhëruar kthimi në atdhe për të shërbyer sipas nevojave të Ministrisë për Europën dhe Punët e Jashtme.

Shkëputje nga detyra e Xhuljeta Kekos, pjesë e Ambasadës shqiptare në Hagë.