Kuriozitete Zbulimi: Antarktida ka qenë një pyll me biodiversitet të pashembullt

Zbulimi: Antarktida ka qenë një pyll me biodiversitet të pashembullt

A do e besonit që Antarktida dikur ka qenë një pyll me një biodiversitet të pashembullt? Këtë kanë zbuluar shkencëtarët të cilët thonë se ky pyll ka ekzistuar para 90 milionë vitesh, pikërisht aty ku njeriu sot nuk mund të mbijetojë, në Antarktidën e akullnajave gjigante.

Shkencëtarët studiuan një pjesë të detit dhe masa të  akullnajave të Pine Islands dhe Thwanties në 2017 ku zbuluan mostra të pacënuara të tokës pyjore, prezencë poleni madje edhe rrënjë bimësh.

Ky studim është publikuar në revistën Nature dhe një artist ka bërë një skicë në bazë të këtyre gjetjeve për të treguar se si dukej Antarktida kur dinozaurët bridhnin nëpër Tokën tonë.