Kulturë Zbulohen rrënoja të një muri antik gjatë punimeve të Ujësjellësit në Durrës

Zbulohen rrënoja të një muri antik gjatë punimeve të Ujësjellësit në Durrës

Një pjesë muri antik është zbuluar gjatë gërmimeve nga Ujësjellës-kanalizimet në Durrës.

Zbulimi është bërë në zonën arkeologjike “A” të qytetit gjatë inspektimit të punimeve nga Ndërmarrja e Ujësjellës Kanalizimeve.

“Gjatë një verifikimi në terren i punimeve nga Ndërmarrja e Ujësjellës Kanalizimeve në zonën arkeologjike “A” të qytetit të Durrësit. Pas vëzhgimit arkeologjik u konstatuan gjurmë të një strukture murature dhe material arkeologjik në zonën e gërmuar, ku si pasojë u pezulluan punimet deri në një vendim të marrë nga Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Materiale”, bën me dije Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore.