Aktualitet Zgjedhjet, Demiraj paralajmëron drejtuesit e policisë : Do mbani përgjegjësi

Zgjedhjet, Demiraj paralajmëron drejtuesit e policisë : Do mbani përgjegjësi

Garantimi i nj procesi zgjedhor me standarde, ka qen n fokus t nj takimi q Ministri i Brendsh m, Dritan Demiraj zhvilloi sot me drejtuesit vendor t policis n 12 qarqe.

N takimin q u zhvillua n Drejtorin e P rgjithshme t Policis , sht diskutuar dhe jan dh n udh zime p r masat q policia duhet t marr n parandalimin dhe evidentimin e personave dhe grupeve kriminale n drejtim t :

shit-blerjes s vot s;

-presionin ndaj zgjedh sve;

p rdorimin e parave nga burime t paqarta n ndikim t procesit elektorale

-marrjen e bllokimin e kartave p rkundrejt shp rblimit monetar me q llim heqjen e s drejt s p r t votuar.

Drejtori i P rgjithsh m i Policis s Shtetit Haki ako, 12 drejtor vendor t Policis n qarqe, drejtori i p r Hetimin e Krimin Ekonomik e Financiar dhe Drejtori p r Sigurin Publike n Drejtorin e P rgjithshme t Policis s Shtetit raportuan konkretisht evidentimin e t gjith rasteve konkrete t shit-blerjes s vot s, krimeve t tjera elektorale dhe planin e masave p r jav n e fundit t fushat s zgjedhore ku shtohen aktet e blerjes s vot s dhe krimet elektorale“, thuhet n njoftim.

Po ashtu r nd si iu dha plani i masave p r t ngjarjet para, gjat dhe pas dit s s zgjedhjeve.

Ministri i Pun ve t Brendshme Dritan Demiraj k rkoi nga Policia e Shtetit p rmbushjen e t gjitha p rgjegj sive ligjore q i jep ligji dhe tha se “nuk sht e nuk do t jet e toleruar mb shtetja e subjekteve politike nga efektiv me uniform . do tolerim ndaj k tij fenomeni do t penalizohet rrept sisht. I gjith zinxhiri drejtues i policis s shtetit do t mbaj p rgjegj si sipas p rcaktimeve t ligjit”.

Demiraj vler soi rezultatet e policis s Shtetit n luft n e p rditshme dhe pa kompromis ndaj kultivimit dhe trafikimit t l nd ve narkotike.

Me 25 qershor, qytetar t shqiptar do tu drejtohen kutive t votimit p r t zgjedhur p rfaq suesit e tyre p r kat r vitet e ardhshme n Kuvendin e Shqip ris .