Bota Zgjedhjet parlamentare në Ukrainë, kryeson partia e presidentit Zelensky

Zgjedhjet parlamentare në Ukrainë, kryeson partia e presidentit Zelensky

Partia e presidentit të Ukrainës, Volodimir Zelensky, pritet të fitojë bindshëm zgjedhjet e parakohshme parlamentare, duke konsoliduar fuqinë e tij politike.

Sondazhet tregojnë se Servant of the People do të ketë shumicën parlamentare, por do të ketë nevojë për një partner koalicioni për të formuar qeverinë.

Zelensky triumfoi në sondazhin presidencial të prillit, por nuk ishte qenë në gjendje të emëronte ministrat që dëshironte.

Ai është zotuar të zbatojë reforma radikale dhe të luftojë korrupsionin e shfrenuar.

Duke folur për BBC jashtë një qendre votimi pas votimit në Kiev të dielën, Zelensky tha se zgjedhjet e parakohshme ishin “ndoshta më të rëndësishme se zgjedhjet presidenciale”.