Aktualitet Zhbllokohet autokolona e ushtrisë shqiptare që u bllokua nga komunistët grekë

Zhbllokohet autokolona e ushtrisë shqiptare që u bllokua nga komunistët grekë

Mjediat greke njoftuan se u zhbllokua n or t e mbr mjes kolona ushtarake shqiptare q po udh tonte drejt Rumanis p r t marr pjes n nj st rvitje t NATO-s.

Kolona e p rb r nga 20 automjete dh dy autobus u bllokua p r pes or n Autostrad n Egnantia pran Kozanit, n Greqin Veriore, nga nj grup i madh simpatizant sh t Partis Komuniste greke.

Sipas burimeve lokale greke komunist t grek me flamuj n duar dhe parulla anti-NATO krijuan nj zinxhir njer zor duke mos lejuar kalimin e autokolon s ushtarake q kishte hyr nga Shqip ria dhe po udh tonte tranzit p r n Rumani. Policia greke tha se do t p rdorte forc n dhe drejtuesit e grupimit politik urdh ruan pas pes or sh lirimin e rrug s.

Shtabi i P rgjithsh m i Ushtris shqiptare konfirmoi vijimin e misionit nga ushtarak t shqiptar . I gjith efektivi g zon sh ndet t plot dhe sht i shoq ruar n n masa sigurie nga autoritetet ushtarake dhe civile greke , thuhet n nj njoftim p r shtyp t shp rndar n mbr mje.