Bota Burri i Salma Hayek jep 100 milionë euro për rehabilitimin e Notre...

Burri i Salma Hayek jep 100 milionë euro për rehabilitimin e Notre Dame

Miliarderi francez Francois-Henri Pinault, tha se familja e tij do të japë 100 milionë euro ndihmë për riparimin e katedrales Notre-Dame, e cila u shkatërrua nga në zjarr natën e kaluar.

“Babai im dhe unë vendosëm për të dhuruar 100 milionë euro në rindërtimin e Notre-Dame”, tha Pinault, burri i aktores së Hollywood-it, Salma Hayek.

Pinault zotëron markat të famshme si Gucci dhe Saint Laurent dhe president i kompanisë që zotëron shtëpinë e famshme të ankandit Christie’s.

Gruaja e tij i tha Instagram se ajo, si shumë të tjerë, ishte thellësisht e tronditur dhe e pikëlluar për të parë se si bukuria e Notre Damea u kthye në tym.

“Unë të dua, Paris”, tha Hayek.

Pas tetë orëve luftë me flakët, herët në mëngjes zjarrfikësit francezë ishin në gjendje për të vënë zjarrin nën kontroll në katedralen e famshme mesjetare të Notre-Dame në Paris.

Rindërtimi i katedrales do të bashkëfinancohet nga grupi francez LVMH dhe familja Arnault, e cili do të dhurojë 200 milionë euro në fondin e rindërtimit.