Opinione Fluturim mbi Bunë

Fluturim mbi Bunë

Nga Monika Stafa

Kjo nuk eshte kultura jone. Kjo nuk eshte ne gjindjen tone.

Asnjehere. Ne asnje kohe. Ne asnje epoke. Ne asnje rresht te asnje germe shqiptare. Nje fatkeqesi e pagjetur ne trojet tona.

Dhe kur dy here ndodhi ne histori, mes sulioteve apo krutaneve ndodhi sepse ju keput dinjiteti ne mes prej kepuces se huaj dhe jo prej deshperimit te nje te marri.

Shqiptarja nuk trembet. Nuk dorezohet. Nuk eshte ne etnogjenezen tone. Nuk eshte ne damarin tone.

Asnjehere. Dhe ne asnje oborr. Shumecka mund te kete ngjare, si kaloresi ne perralle por te tille historie shqiptaria se ka pare.

Po cfare ka ndodhur? Perse? Globalizmi? Neo-teknologjizmi? Apo virtualizmi?

Flijohet nena me tre femije per nje te marre!!

E ku? Ne Bune, ne nje dite maji…