Aktualitet Inceneratori i Tiranës, SPAK zbardh akuzat për 15 personat

Inceneratori i Tiranës, SPAK zbardh akuzat për 15 personat

Godina e SPAK

SPAK ka dalë me një njoftim zyrtar përsa i përket urdhër-arresteve të lëshuara në lidhje me hetimin për kontratën e koncensionit për ndërtimin e inceneratorit të Tiranës.

Mes të akuzuarve janë edhe Lefter Koka, Alqi Bllako që vijojnë të jenë në burg edhe për inceneratorët e tjerë, e ndërsa është prerë urdhër arresti edhe për Klodian Zoton dhe Mirel Mertiri.

Këta të fundit vijojnë të jenë në kërkim, e ndërsa ndaj tyre rëndon akuza për “mashtrim me pasoja të rënda, korrupsion aktiv dhe pastrim parash”.

Lefter Koka- Shpërdorim detyre në bashkëpunim

Alqi Bllako-Korrupsion Pasiv

Pëllumb Abeshi- Shpërdorim detyre në bashkëpunim

Erjon Murataj- Shpërdorim detyre në bashkëpunim

Taulant Tushe- Shpërdorim detyre në bashkëpunim

Namik Simixhiu- Shpërdorim detyre në bashkëpunim

Etleva Kondi- Shpërdorim detyre në bashkëpunim

Jetmir Llapaj- Shpërdorim detyre në bashkëpunim

Klodian Zoto- Mashtrim me pasoja të rënda, korrupsion aktiv dhe pastrim parash

Mirel Mertiri- Mashtrim me pasoja të rënda në bashkpunim dhe Pastrim parash

Valbona Ballgjini, Alba Thoma, Silena Tola, Sidida Kopliku arrest në shtëpi, akuza shpërdorim detyre në bashkëpunim

Një ditë më parë, SPAK lëshoi 15 udhër-arreste në vazhdim të hetimit të nisur që në 2020 për Inceneratorin e Tiranës. Në total janë ekzekutuar 7 masa ‘arrest me burg’, 5 ‘arrest shtëpie’ dhe 3 janë në kërkim.