Extra Kur Esat Pasha bënte marketing: Reklama e parfumit të tij në gazetën...

Kur Esat Pasha bënte marketing: Reklama e parfumit të tij në gazetën franceze

Essad Pasha Toptani

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Le Journal” ka botuar, të dielën e 13 qershorit 1920, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me personin që njihte sekretin e parfumit të Esat Pashë Toptanit dhe vendin ku mund të blihej ai, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Queveria ë Shqipënisë

QEVERIA E SHQIPËRISË

Selanik, 1 janar 1919

Unë, ESAT PASHA, President i Qeverisë së Shqipërisë, deklaroj se Z. Fernand NONZA, i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrive Aleate të Lindjes, bashkëpunëtor i im, gjatë luftës së 1914–1918, është i vetmi që di sekretin e Parfumit Tim.

Autorizoj vetëm atë që ta prodhojë dhe ta vë në shitje nën emrin:

“PARFUMI I ESAT PASHËS”

Gjenerali ESAT TOPTANI

President i Qeverisë së Shqipërisë

ESATI.

Shitet në të gjitha Parfumeritë ose dërgohet me postë kundrejt 36.30 frangave në këtë adresë:

PARFUMET E ARTIT NONZA, rruga Tronchet nr 8, Paris

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania