Histori Kur Mehdi Frashëri falënderonte Hitlerin

Kur Mehdi Frashëri falënderonte Hitlerin

Mehdi Frashëri, ish-kryeministër shqiptar

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“La Croix” ka botuar, të enjten e 30 dhjetorit 1943, në ballinë, një shkrim në lidhje me falënderimin asokohe të Mehdi Frashërit ndaj Adolf Hitlerit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Shqipëria ka shpallur pavarësinë e saj

“Z. Mehdi Frashëri, presidenti i këshillit të regjencës, sapo i ka dërguar një letër Führer-it, në të cilën ai e informon atë për shpalljen e pavarësisë shqiptare dhe zgjedhjen e këshillit shqiptar të regjencës.

Ndër të tjera, ai falënderon Führer-in, në emër të këshillit të regjencës, për ndihmën e ofruar nga Reich-i për popullin shqiptar.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania