Bota Le Pen: Nëse fitoj do ta largoj Francën nga BE-ja dhe NATO

Le Pen: Nëse fitoj do ta largoj Francën nga BE-ja dhe NATO

Liderja e krahut të djathtë ekstrem në Francë, Marine Le Pen, e ka nisur fushatën e saj presidenciale me sulm kundrejt globalizimit dhe islamit radikal, raporton BBC.

Kandidatja e Frontit Nacional (FN), u ka thënë mbështetësve të saj se qyteti perëndimor i Lionit, po mbytet dalëngadalë nga globalizimi.

Partia e saj po premton se do ta qojë Francën në referendum për t’u larguar nga Bashkimi Europian.

“Bashkimi Europian është një dështim dhe të vendos në kontroll. Nëse do të bëhem presidente brenda 6 muajve do të thërras një referendum për Frexi, si dhe do e nxjerr vendin nga NATO”, është shprehur Le Pen.

Franca do të shkojë në zgjedhje me 23 prill të këtij viti.