Kulturë Një pikturë e Monet shitet për 35 mln dollarë në vetëm 8...

Një pikturë e Monet shitet për 35 mln dollarë në vetëm 8 minuta

Shitet në ankand 35 mln $ një pikturë e Claude Monet. Ka zgjatur vetëm 8 minuta “lufta” e ofertave për të patur ‘Meules a Giverny”, e përfunduar në vitin 1893 nga gjigandi i impresionizmit.

Ankandi është zhvilluar në New York, pasi online u hapën edhe shitjet për rreth 50 piktura të artit modern me vlerë prej të paktën 235 mln $.

Claude Monet ishte një ndër themeluesit e impresionizmit francez, ku drita është elementi thelbësor, pasi nxjerr në pah ngjyrat dhe mënyrën si perceptojmë botën. Shumica e pikturave të tij janë peisazhe të larmishme.

Piktura e tij “Le basin aux ninpheas” vitin e kaluar u shit në ankand për shifrën rekord prej 74 mln $.

Tregu botëror i artit në vitin 2023 shënoi një rënie të ndjeshme.