Aktualitet Policia italiane gjen 3 milionë euro kokainë në familjen shqiptare, por ka...

Policia italiane gjen 3 milionë euro kokainë në familjen shqiptare, por ka diçka që nuk shkon

Ai po ruante mbi 3 milionë euro kokainë pothuajse të pastër të futura në dy valixhe deri në grykë. Karabinierët e Lodi në Itali gjetën vetëm në një shtëpi, një 17-vjeçar me origjinë shqiptare, i cili po mbante 35 kilogramë kokainë. Kur patrullat trokitën në derë, ai bëri gjithçka për t’i vonuar.

Jo vetëm që nuk u hapte derën, por i telefonoi dikujt për ta paralajmëruar për aksionin e rrufeshëm nga policia. Corriere shkruan se i mituri A. K. u arrestua dhe u vu në dispozicion të gjykatës. Gjykatësi e liroi të riun për shkak të moshës. Hetimet tani shtrihen në familjen e 17-vjeçarit që ndan apartamentin me prindërit e tij. Nga hetimet ka dalë se familja ka qenë e pastër. Nëna punon në qytet si punëtore, ndërsa babai nuk është i punësuar për momentin.

“Ne po përpiqemi të kuptojmë se çfarë po bënin dy valixhe plot kokainë në banesën e një familjeje të pastër: nuk mund të përjashtohet që ata po ruanin drogën në emër të dikujt. Hetimet filluan disa ditë më parë, falë raportit të disa banesave të shtëpisë, të frikësuar nga ardhjet e çuditshme të të huajve në banesë. Në orët e fundit karabinierët kishin regjistruar një intensifikim të lëvizjeve në ndërtesë, sikur dikush po punonte për të zhdukur drogën ndaj ata hynë në veprim”, thuhet në njoftimin e policisë.