Politika Strehimi i afganëve, ish-Sekretarja e Shtetit falenderon Shqipërinë

Strehimi i afganëve, ish-Sekretarja e Shtetit falenderon Shqipërinë

Madeleine Albright

Madeleine Albright, ish-Sekretare amerikane e Shtetit, ka falenderuar Shqipërinë, Kosovën, Maqedoninë e Veriut dhe Kanadanë për faktin se kanë pranuar të strehojnë afganët.

Me anë të një postimi në Twitter, Albright u shpreh: “Duhet të përqendrohemi te shpëtimi i jetëve në Afganistan. Ndërkohë që SHBA punon për evakuimin e personave në rrezik nga talebanët, i jam mirënjohëse Shqipërisë, Kanadasë, Kosovës dhe Maqedonisë së Veriut që kanë ofruar strehim për aleatët afganë, sidomos femrat dhe udhëheqësit e shoqërisë civile. Shpresoj dhe pres që edhe vendet e tjera të ndjekin këtë shembull”.