19/07/2024
Tags Perandoria romake

Tag: Perandoria romake

Vullkani në Alaskë që mund të ketë ndihmuar në ngritjen e...

Në vitet që pasuan vrasjen e Jul Cezarit në Romën e Lashtë, të dhënat historike flasin për një mot të ftohtë të pazakontë, mungesë...

10 gjërat që e bënë madhështore Perandorinë Romake

Perandoria Romake u themelua falë perandorit Augusti në shekullin e 4 p.e.s deri në vitin 395 dhe dominoi Perëndimin dhe një pjesë të Azisë...

Roma, perandoria që dominoi botën për katër shekuj

Perandoria romake (27 p.e.s- 476) E krijuar me Augustin përpara 2 mijë vjetëve, dominoi perëndimin për gati katër shekuj, duke arritur shtrirjen më të madhe...

Ushtria që dominoi botën për 1.000 vite: 10 fakte për legjionet...

Ushtria romake (e drejtuar shpesh nga gjeneralë ilirë) ishte arkitektja kryesore e madhështisë së Romës, por për legjionet romake nuk dihet ende mjaftueshëm. Efikasiteti i...