19/05/2024
Tags Princ vidi

Tag: princ vidi

Ismail Qemali: Nuk e ka fajin Princ Vidi për ngjarjet në...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Eclair” ka botuar, të premten e 19 qershorit 1914, në faqen n°4, reagimin Ismail Qemalit në lidhje me ngjarjet e fundit...

“Ju do të jeni një Skënderbe i dytë”/ Çfarë i tha...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Humanité” ka botuar, të hënën e 9 marsit 1914, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me ardhjen e Princ...

“Rroftë Shqipëria!”, Princ Vidi-Esat Pashës: Dua t’i përkas me gjithë zemër...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Radical” ka botuar, të dielën e 22 shkurtit 1914, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me fjalimet e...

Ngritja dhe rënia nga froni shqiptar i Princ Vidit nëpërmjet fotove...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze “Excelsior” e ka ndjekur nga afër ngjitjen dhe rënien nga froni shqiptar të Princ Vidit. Fotografitë e saj...

Faik Konica: Çfarë presin shqiptarët nga Princ Vidi

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të dielën e 25 janarit 1914, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me intervistën e...

Ismail Qemali, Princ Vidit: Ju keni bërë vetëm këtë gabim…

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Petit Caporal” ka botuar, të mërkurën e 27 majit 1914, në ballinë, një shkrim në lidhje me telegramin e...