Extra Thashethemet në Stamboll për një martesë mes Qemal Ataturkut dhe motrës së...

Thashethemet në Stamboll për një martesë mes Qemal Ataturkut dhe motrës së mbretit Zog

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Le Phare de la Loire” ka botuar, të martën e 9 tetorit 1934, në ballinë, një shkrim mbi thashethemet e martesës së Mustafa Qemal Ataturkut me Ruhijen, motrën e mbretit Zog, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Fejesë princërore?

Qarkullojnë thashetheme (zëra) nëpër Stamboll, për martesën e Mustafa Qemal Ataturkut, njeriut që riorganizoj Turqinë moderne, me motrën e mbretit Zog të Shqipërisë.

Në të majtë, diktatori Mustafa Qemali ; në të djathtë, princesha.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania