Ekonomi Turqit dhe polakët shifra rekord për pushime në Shqipëri, tërhiqen gjermanët

Turqit dhe polakët shifra rekord për pushime në Shqipëri, tërhiqen gjermanët

299
0
Shpërndaje

Për shqiptarët prej disa vitesh duket normale që kur shkojnë me pushime pranë tyre të dëgjohet të flitet në anglisht, italisht e gjuhë të tjera.

Ministria e Ekonomisë dhe Turizmit ka nxjerrë një tabelë përmbledhëse për numrin e turistëve dhe vendet nga vijnë duke marrë parasysh hyrjet e vitit të shkuar.

Dhe në krye të tabelës janë turistët polakë, numri i të cilëve që vizituan vendin tonë në vitin 2016 ishte 66.017. Ky numër shënoi rritje me 31% nga viti 2015, kur kishin ardhur në vendin tonë rreth 50.278 polakë.

Hyrjet nga Mali i Zi shënuan rritje të lartë vitin e kaluar, kur nëpërmjet pikave kufitare u futën rreth 225 mijë persona me një rritje 35% nga viti 2015, raporton Monitor.

Gjithashtu vizitorët nga Kosova mbajtën një ritëm të lartë rritje. Nga 1.7 milionë persona në vitin 2015, numri i tyre shënoi 2.1 milionë, me një rritje 28%.

Por vitin e kaluar, një rritje domethënëse ka pasur edhe numri i vizitorëve nga Turqia. Më 2016 vendi u vizitua nga 69 mijë turq, nga rreth 60 mijë të tillë në vitin 2015.

Teksa shihet një rënie e madhe vizitorëve nga Gjermania. Vendi u vizitua nga 82 mijë gjermanë më 2016, nga më shumë se 108 mijë më 2015, duke shënuar rënie vjetore 24%.

Ministria e Turizmit bëri të ditur se gjatë vitit 2016 në Shqipëri kanë hyrë gjithsej 4.735.511 shtetas të huaj, numër ku përfshihen vizitorët dhe kalimi tranzit.

Numri më i madh i vizitorëve ka qenë nga Kosova me 46% të hyrjeve në total. Krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2015, ka një rritje prej 28% të numrit të vizitorëve nga Kosova.

Rritja e numrit të vizitorëve nga Mali i Zi me +35%, vizitorët nga Polonia me +31%, vizitorët nga Anglia me +17%, vizitorët nga Turqia me +16%, etj.

 

Komento

Shkruani komentin tuaj
Ju lutem fusni Emër-in