Kryesore “Bëri gabim…”/ Rama zbulon mesazhin që i dha Erion Veliajt pasi doli...

“Bëri gabim…”/ Rama zbulon mesazhin që i dha Erion Veliajt pasi doli nga SPAK

Kryeministri Edi Rama ka zbuluar për herë të parë mesazhin që i dha kryebashkiakut të Tiranës Erion Veliaj, pasi ky i fundit doli nga SPAK më 30 prill 2024.

Kreu i qeverisë u pyet në “Opinion” nga gazetari Blendi Fevziu nëse bisedoi me Veliajn për akuzat që ky i fundit bëri në adresë të disa gazetarëve pas përfundimit të dëshmisë në Prokurorinë e Posaçme.

Kryeministri bëri të ditur se Erion Veliajt i tha që kishte bërë gabim me deklaratën sulmuese ndaj gazetarëve duke i përmendur me emra.

Rama theksoi edhe njëherë qëndrimin e tij që nuk mbron politikisht asnjë zyrtar të përfshirë në akte korruptive.

Ai ishte fjalimi juaj dhe adresimi juaj një mesazh për Erion Veliajn? Shumë media e kanë lexuar të tillë.

Edi Rama: Po çfarë janë këto mo. Po pse mo çfarë janë mediat?

Mediat këtë punë kanë të analizojnë mesazhet e tua.

Edi Rama: Mesazhet për Erion Veliajn unë i kam të thjeshta fare, i kam një tekst, një telefonatë, një takim. Që unë nuk mbroj…

Nuk mbron askënd? Ju thatë vetëm Zahon nuk lë të hidhet…

Edi Rama: More zotëri këtë e kam thënë 1000 herë dhe 1000 herë e kam përsëritur.. Unë jam ndryshe Fevzi, ky është thelbi, dhe ju nuk doni ta pranoni ok nuk doni ta pranoni. Jam ndryshe.

Si ndryshe?

Edi Rama: Jam ndryshe. Unë ato gjëra që them i mendoj. Nuk them një tjetër dhe mendoj…

Meqë kishe një mesazh të shkurtër apo vetëm një tekst apo telefon me Veliajn, a i the gjë për qëndrimin që ai mbajti duke akuzuar një sërë gazetarësh pasi doli nga SPAK?

Edi Rama: Po i thashë.

Çfarë i thatë?

Edi Rama: Gabim shumë i madh.

Pse?

Edi Rama: Sepse unë personalisht kam pasur shumë herë reagime ndaj mediave, por nuk kam sulmuar kurrë një me emër, një person, sepse sulmet ad ominan nuk janë sulme të denja për këdoqoftë që ka një funksion të lartë dhe që ka një raport që lidhet me rolin e tij institucional.