Politika “Çast i rëndësishëm për drejtësinë” – Ambasada e SHBA nxit magjistratët për...

“Çast i rëndësishëm për drejtësinë” – Ambasada e SHBA nxit magjistratët për të aplikuar në KLGJ dhe KLP

Ambasada amerikane në Tiranë ka bërë një thirrje të hapur magjistratëve të kualifikuar, për të aplikuar dhe për të shërbyer në institucionet e Këshillit të Lartë Gjyqësor, si edhe Këshillit të Lartë të Prokurorëve, pak ditë nga fundi i afatit të aplikimeve.

Data 4 shtator është afati i fundit për të aplikuar për të gjithë magjistratët e kualifikuar që duan të shërbejnë në KLGJ apo KLP.

Ambasada amerikane në Tiranë u bën thirrje magjistratëve të mos e humbasin këtë mundësi, duke theksuar se është një moment shumë i rëndësishëm për drejtësinë shqiptare.

“Ky është një çast i rëndësishëm për sistemin e drejtësisë në Shqipëri për të siguruar përparim të vazhdueshëm dhe ruajtjen e parimeve përcaktuese të reformës në drejtësi. Mos e humbisni mundësinë për të dhënë kontribut në një reformë në drejtësi që është efektive, transparente dhe e drejtë – në emër të kolegëve tuaj magjistratë dhe qytetarëve shqiptarë”, thuhet në apelin Ambasadës.

Një javë më parë, Avokati i Popullit, Erinda Ballanca, ka zbardhur sot zyrtarisht listën emërore të kandidatëve, të cilët kanë aplikuar për të qenë pjesë e Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë.

Tre grupimet e mëdha të aplikantëve, përfshijnë ata të ardhur nga fusha e avokatisë, shoqërisë civile, si edhe anëtarë të Komisionit të Shoqërisë Civile.

Ata do të kryejnë verifikimin paraprak të kandidaturave për anëtarin që përfaqëson shoqërinë civile në Këshillin e Lartë Gjyqësor dhe në Këshillin e Lartë të Prokurorisë.

Pavarësisht listës së publikuar, theksohet në njoftimin e Avokatit të Popullit se mundet të ketë edhe emra të shtuar, të cilët mund t’i bashkëngjiten aplikantëve, nëse e kanë dërguar aplikimin e tyre brenda afatit të përcaktuar sipas rregullores.