Sport Del Piero, letër për Baggio: Ishte një ëndërr kur të mbaja çantën!

Del Piero, letër për Baggio: Ishte një ëndërr kur të mbaja çantën!

Nga një numër 10 te një numër 10 tjetër. Roberto Baggio merr një urim disi të veçantë, sepse ai që ia bën është Alessandro Del Piero, pasardhësi i tij te Juventus, ai që mori në trashëgimi numrin 10.

“I dashur Roby, sot është një ditë e rëndësishme për ty, por më beso kur them se është e rëndësishme për ne që duam futbollin dhe për mua personalisht, që bëra një pjesë të rrugës në krahun tënd – shkruan Alessandro Del Piero në faqen e tij në “Facebook”, në ditën e 50-vjetorit të Baggio. –. I përkas një gjenerate, ashtu si ty edhe pse na ndajnë disa vite, nga ato që e dinë mirë se çfarë ëndrre është t’i mbash çantën më të mëdhenjve.”

Del Piero vazhdon: “Kur të njoha, në viti 1993, ti ishte më i madhi i të gjithëve dhe për mua nuk ishte problem që të mbaja çantë, por një kënaqësi, një ëndërr që realizohej. Unë erdha te të rinjtë e Juventus kur isha 18 vjeç nga Padova, ndërsa t’i ngrije në qiell trofeun e “Topit të Artë” dhe atë që Kupës UEFA në Torino. Roby kam mësuar shumë nga ty, kam luajtur me ty, kam fituar me ty. Ke qenë një shok i madh edhe kur rrugët tona u ndanë. Trashëgova fanellën tënde dhe ishte nder e përgjegjësi e madhe për mua. Sa herë jemi përballur në fushë si kundërshtarë jemi përqafuar me miqësi dhe respekt. Edhe sot, në ditën e 50-vjetorit të lindje, dua të të nis një përqafim. Gëzuar datëlindje, kampion!”