Kulturë Dy portrete të rralla të Skënderbeut dhe Donikës në revistën franceze të...

Dy portrete të rralla të Skënderbeut dhe Donikës në revistën franceze të vitit 1913

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Revue hebdomadaire” ka botuar, më 2 gusht 1913, dy portrete të rralla, të Skënderbeut dhe Donikës, të mundësuara asokohe nga historiani francez, Germain Lefèvre-Pontalis (1860 – 1930), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar:

NJË HERO SHQIPTAR, SKËNDERBEU, PRINC I EPIRIT

DONIKA TOPIA, GRUAJA E SKËNDERBEUT, PRINCIT TË EPIRIT

* Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania