Kulturë Fotografia e parë e çiftit mbretëror shqiptar

Fotografia e parë e çiftit mbretëror shqiptar

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Paris-soir” ka botuar, të dielën e 12 shkurtit 1938, në faqen n°16, fotografinë e parë të mbretit Zog dhe konteshës Geraldinë, e shkrepur asokohe në pallatin mbretëror në Tiranë, të cilën, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

“Madhëria e Tij Zogu, mbret i Shqipërisë, së shpejti do të martohet me konteshën e re Geraldina Apponyi.

Kjo është fotografia e parë e të fejuarve, e shkrepur në pallatin mbretëror në Tiranë.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania