19/08/2019
Tags Ahmet zogu

Tag: ahmet zogu

Kur mbreti Zog dhe Geraldina inauguruan një stacion radiofonik në Tiranë...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të shtunën e 3 dhjetorit 1938, në faqen n°8, fotografinë e mbretit Zog dhe mbretëreshës Geraldinë, pas largimit...

“Paris-midi” (1939): Pse mbreti Zog dhe mbretëresha Geraldinë ndodhen në Rumani

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-midi” ka botuar, të hënën e 3 korrikut 1939, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me vendndodhjen asokohe të...

Fotografia e parë e çiftit mbretëror shqiptar

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-soir” ka botuar, të dielën e 12 shkurtit 1938, në faqen n°16, fotografinë e parë të mbretit Zog dhe konteshës Geraldinë,...

Kur Asambleja Kushtetuese zgjidhte Zogun President dhe Tiranën kryeqytet  

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të hënën e 2 shkurtit 1925, në ballinë, një shkrim në lidhje me zgjedhjen president të Ahmet...

Atentati ndaj Zogut në vitin 1924, çfarë shkruante gazeta franceze

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Figaro” ka botuar, të dielën e 24 shkurtit 1924, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me atentatin ndaj...

Gazeta franceze, 1927: Ahmet Zogu shpallet “Shpëtimtar i Kombit” nga Senati...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të enjten e 15 dhjetorit 1927, në faqen n°2, një shkrim në...

“Ahmet Zogu, kryeministri më i ri në moshë, një figurë e...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të martën e 11 shtatorit 1923, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me reagimin e qeverisë shqiptare...

Foto e rrallë: Sovranët shqiptarë duke u larguar nga Varshava për...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të dielën e 16 korrikut 1939, në ballinë, fotografinë e rrallë të sovranëve shqiptarë, gjatë largimit të...

“Ne e admirojmë Francën!” Një intervistë e rrallë e Zogut dhënë...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të hënën e 6 prillit 1925, në ballinë, intervistën ekskluzive të romancierit dhe gazetarit francez Henri Beraud...

Heqja e ferexhesë dhe një urdhër i Zogut për gratë shqiptare

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 20 marsit 1937, në faqen n°2, një shkrim në...