Aktualitet GJKKO konfiskon disa pasuri të deputetit të PD-së

GJKKO konfiskon disa pasuri të deputetit të PD-së

Godina e Gjykatës së Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (SPAK)

Gjykata e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar (GJKKO) ka konfiskuar disa pasuri të deputetit të qarkut Berat, Kasëm Mahmutaj.

Togat e zeza të së Posaçmes vendosën konfiskimin e 2 pasurive të paluajtshme tokë truall, 1 automjet dhe apartamente në pronësi të deputetit, me dyshimin se e kanë prejardhjen nga aktiviteti kriminal.

Mahmutaj është deputeti i parë i Republikës së Shqipërisë që i konfiskohet pasuria. Pasuritë u konfiskuan me kërkesë të SPAK pasi Kasëmi është vëllai i Gazmend Mahmutaj, subjekt i OFL-së.

Me dyshimin se pasuritë e kanë prejardhjen nga aktiviteti kriminal, Gjykata e Posaçme ka konfiskuar në total 22 pasuri, që janë në pronësi të Gazmend Mahmutaj, familjarëve apo lidhjeve miqësore e shoqërore të këtij subjekti.