Kryesore Zelensky falënderon Shqipërinë pasi foli në Parlament: Të vegjël në hartë, por...

Zelensky falënderon Shqipërinë pasi foli në Parlament: Të vegjël në hartë, por me zemër të madhe

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky iu drejtua sot Kuvendit të Shqipërisë drejtpërdrejtë nga Kievi, nëpërmjet platformës Zoom. Pas fjalimit, Zelensky ka publikuar edhe videon e mesazhit të tij në rrjetet sociale, ndërsa bashkëngjitur ka vlerësuar mbështetjen e Shqipërisë.

“Dekada më parë, Ukraina dhe Shqipëria zgjodhën rrugën e demokracisë dhe integrimit evropian. Ne nuk devijuam nga kjo rrugë. Së bashku, ne jemi të përkushtuar për zhvillimin e lirisë dhe një Evropë të bashkuar. Dhe unë besoj se kur të vijë koha për të vendosur për anëtarësimin e Ukrainës në Bashkimin Evropian, vota juaj do të jetë në mbështetjen tonë.

Jam i sigurt që tani të gjithë në botë po tregojnë karakterin e tyre të vërtetë. Dikush është i madh në përmasa, por shumë i vogël kur duhet të jesh i guximshëm. Dhe dikush është i vogël në hartë, por përzemërsia është një nga më të mëdhatë. Faleminderit Shqipëri! Ju falënderoj për mirësinë tuaj”, shkruan Zelensky.