Bota Ish-missi dhe i dashuri i saj vjedhin verën me vlerë 1,7 mln...

Ish-missi dhe i dashuri i saj vjedhin verën me vlerë 1,7 mln dollarë në restorant

Një ish-konkurrente e Miss Mexico dhe partneri i saj grabitën një restorant në Spanjën perëndimore, duke vjedhur 45 shishe verë shumë të shtrenjtë me vlerë rreth 1.7 milionë dollarë.

Gjykata në qytetin Carreres njoftoi se gruaja do të dënohet me katër vjet burg dhe partneri i saj, me origjinë rumuno-holandeze, me 4.5 vjet, pasi ata u shpallën fajtorë, raportoi Reuters.

Ata duhet të paguajnë dëmshpërblim për kompaninë e sigurimeve në shumën 750.000 dollarë, shtoi gjykata.

Sipas njoftimit të gjykatës, meksikania 29-vjeçare erdhi në hotel në tetor 2021, duke përdorur një pasaportë të rreme zvicerane dhe kishte vetëm një çantë shpine me vete.

Portieri që mori çantën e shpinës vuri re se ishte pothuajse bosh.

Të dy porositën një darkë me 14 pjata dhe më pas u çuan në një vizitë në bodrumin e verës. Pak pas orës 2 të mëngjesit, të dy të shpërqendruarit e stafit të hotelit, vodhën një çelës nga recepsioni i hotelit dhe hynë në bodrum.

Burri vendosi 45 shishe në çantë, duke përfshirë një verë unike të shekullit të 19-të, me vlerë 350.000 euro.

Ata u larguan nga hoteli pa gdhirë dhe u larguan nga Spanja, por pas një ndjekjeje nëntë mujore, ata u kapën teksa kalonin nga Mali i Zi në Kroaci.