Bota KE aktivizon hartën satelitore për të ndihmuar në kërkimin e presidentit iranian,...

KE aktivizon hartën satelitore për të ndihmuar në kërkimin e presidentit iranian, ende asnjë shenjë

Komisioni Europian ka aktivizuar shërbimin e tij të hartës satelitore për të ndihmuar në kërkimin e presidentit të Iranit.

Komisioneri i menaxhimit të krizave Janez Lenarcic tha në X se shërbimi po aktivizonte “shërbimin e tij të hartës së reagimit të shpejtë në funksion të aksidentit të helikopterit”.

Ai tha se vendimi për të aktivizuar shërbimin erdhi pas një kërkese për ndihmë nga Irani.

Shërbimi i Menaxhimit të Emergjencave të Komisionit Europian Copernicus ofron produkte hartash bazuar në imazhet satelitore.

Ekipet e shpëtimit nuk kanë arritur në vendin e rrëzimit me të cilin po udhëtonte Raisi.

Në një postim në X, Ali Bahadori Jahromi tha se ende nuk ka asnjë përditësim për gjendjen e presidentit iranian dhe ministrit të jashtëm, Hossein Amirabdollahian.

Ai tha se ekipet e shpëtimit “po përjetonin kushte të vështira dhe të ndërlikuara”.

“Është e drejta e popullit dhe e medias që të jetë në dijeni të lajmeve më të fundit për aksidentin e helikopterit të presidentit, por sipas koordinatave të vendit të aksidentit dhe kushteve të motit, deri më tani nuk ka asnjë lajm të ri. Në këto momente, durimi, lutja dhe besimi në grupet e ndihmës janë rruga përpara.”