Sport Koloneli i Guardia di Finanza: Juventusi kërkoi provimin për Suarez, por nuk...

Koloneli i Guardia di Finanza: Juventusi kërkoi provimin për Suarez, por nuk është në hetim

“Provimi i italishtes i Luis Suarez u organizua nga Juventus, por nuk kishte asnjë presion të jashtëm për Pistolero për të marrë certifikatën. E bëri gjithçka vetë Universiteti”.

Zbulohet mashtrimi i provimit të gjuhës të Luis Suarezit, i zhvilluar në Peruxhia, për të marrë nënshtetësinë e italiane. Guardia di Finanza kreu një kontroll në universitet, duke gjetur disa parregullsi në provimin e kryer nga sulmuesi i Barcelonës. Në fakt, nga hetimet doli se pyetjet dhe pikët ishin rakorduar para se të zhvillohej realisht provimi.

Juvja nuk është nën hetim

“Provimi i italishtes i Luis Suarez u organizua nga Juventus, por nuk kishte asnjë presion të jashtëm për Pistolero për të marrë certifikatën B1”. Gjatë një interviste me ‘Radio Punto Nuovo’, koloneli i Guardia di Finanza Selvaggio Sarri i cili koordinon hetimet për provimin italian të kryer nga Luis Suarez javën e kaluar në Perugia, ka folur rreth çështjes së  nxehtë të momentit.

Hetimet u hapën sepse nga hetimet fillestare nga Guardia di Finanza doli se provimi ishte rënë dakord më parë me kandidatin dhe se rezultati relativ ishte caktuar edhe para se të mbahej. “Hetimi lindi rastësisht – tha ai -, si shumica e tyre. Ne filluam, në shkurt 2020, duke hetuar Universitetin për të Huajt në Perugia për aktivitete jo-transparente.

U gjendëm në këtë situatë në të cilën një ekip i Serie A kërkoi nëse ishte mundësia që Suarez aplikonte për pasaportë duke kryer provimin. Juventusi donte të regjistronte lojtarin dhe Universiteti ishte i gatshëm të jepte provimin. Problemet u shfaqën kur u gjetëm para një personi që nuk kishte njohuri të italishtes. Formalisht u arrit me një nivel të mesëm të njohurive, por ne zbuluam se e gjitha ishte e paracaktuar. Nuk kishte asnjë presion të jashtëm, ishte iniciativa e atyre që punojnë te Universiteti i Perugia-s. Juventusi aktualisht nuk është nën hetim, por le të shohim se çfarë do të dalë”.

Asnjë implikim për Suarez

Koloneli Sarri përjashtoi më pas implikimet kriminale për Suarez: “Lojtari nuk rrezikon asgjë. Ky lloj krimi akuzohet vetëm për zyrtarët publikë: krimi i zbulimit të sekretit zyrtar dhe, më pas – në moment i raportit të rremë – ekziston falsiteti ideologjik i zyrtarëve publikë në dokumentet publike.

Pavarësisht nga rasti konkret, është natyra e njeriut që shkel rregullat. Fatkeqësisht ka rregulla që duhet të respektohen për të siguruar barazinë e të gjithëve, mjerisht ata ishin për fat të keq që kishin kryer këto veprime ndërsa ne po i hetonim ato”.