Kuriozitete Kur Zogu iu ndaloi bixhozin nëpunësve shtetërorë

Kur Zogu iu ndaloi bixhozin nëpunësve shtetërorë

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“L’Ère Nouvelle” ka botuar, të mërkurën e 24 shkurtit 1937, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me ndalimin në Shqipëri të bixhozit dhe lojërave të tjera të fatit për nëpunësit shtetërorë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Shqipëria ashpërsohet

Këshilli i Ministrave të Shqipërisë ka vendosur t’u ndalojë bixhozin nëpunësve shtetërorë. Ndalohen po ashtu edhe lojërat e tjera të fatit.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania