Politika Peleshi: Sistemet kibernetike ushtarake nuk janë prekur

Peleshi: Sistemet kibernetike ushtarake nuk janë prekur

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, deklaroi pas mbledhjes së qeverisë se pavarësisht se po përballemi me sulme serioze kibernetike, “sistemet tona ushtarake nuk janë prekur”.

“Po përballemi me sulme serioze kibernetike. Lajmi i mirë është që të gjithë aleatët janë bashkë me ne në këtë luftë. Sistemet tona kibernetike ushtarake nuk janë prekur. Janë mëse të mbrojtura, pasi janë më specifike dhe më autonome. Po punojmë për ta ngritur në nivel më të lartë sigurinë kibernetike, nëpërmjet një projekti prej 24 milionë dollarësh, që synon ngritjen e qendrës ushtarake të sigurisë kibernetike”, tha Peleshi.

“Jemi anëtarë të NATO-s, jemi të paprekshëm. Asnjë pëllëmbë e hapësirës së NATO-s nuk është e cenueshme”, shtoi Peleshi.