Kulturë Sanremo 2024/ Triumfon Angelina Mango! Për herë të parë pas 10 vitesh...

Sanremo 2024/ Triumfon Angelina Mango! Për herë të parë pas 10 vitesh fiton një grua

Angelina Mango është 22-vjeçarja e cila triumfoi mbi të gjithë në festivalin “Sanremo 2024”, duke rrëmbyer çmimin e parë mes artistëve të tjerë.

Mango me këngë “La noia”, ka marrë 40.3% të totalit të votave, nëpërmjet televotimit, Press Room-it dhe jurisë.

Po ashtu, Angelina Mango është e gruaja e parë që fiton Sanremon pas 10 vitesh, ku një fituese grua ka qenë më 2014, kur Arisa fitoi me këngën Controvento.

Ndërkohë në finalen e edicionit të 74-të të festivalit të Sanremos, Geolier u rendit i dyti, ndërsa e treta ishte Annalisa.

Renditja:

Angelina Mango

Geolier

Annalisa

Ghali

Irama

Mahmood

Loredana Bertè 8

Il Volo 9

Alessandra Amoroso

Alfa

Gazzelle

Il Tre

Diodato

Emma

Fiorella Mannoia

Kolors 17

Rain

Saints

Negramaro

Dargen D’Amico

Ricchi e Poveri

BigMama

Rose Villain

Clara

Renga Nek

Maninni 27

La Sad

BNKR44

Sangiovanni

Fred De Palma