Bota Sondazhi: Britanikët të painteresuar për kurorëzimin e Charles III

Sondazhi: Britanikët të painteresuar për kurorëzimin e Charles III

Shumica e shtetasve britanikë nuk janë të interesuar për kurorëzimin e mbretit Charles, megjithëse shumë prej tyre thanë se do ta shikonin ngjarjen ose do të merrnin pjesë në festa të ngjashme, sipas një sondazhi të kryer nga “YouGov”.

Sondazhi u krye këtë muaj me pjesëmarrjen e mbi 3 000 qytetarëve, 35% thanë se nuk u intereson shumë për ngjarjen historike, ndërsa 29% prej tyre thanë se nuk u intereson fare.

Rreth 24% e të pyeturve thanë se u intereson shumë pak, ndërsa vetëm 9% thanë se ishin shumë të interesuar.

Pavarësisht kësaj, një pjesë e tyre e konsiderueshme, 46%, thanë se mund të shikojnë kurorëzimin ose të marrin pjesë në festime të ngjashme.

Apatia e kurorëzimit është kryesisht e lartë në grupmoshat më të reja, ku 75% e qytetarëve të moshës 18 dhe 24 vjeç thanë se nuk u intereson shumë ose fare për ngjarjen, dhe 69% e moshës midis 25 dhe 49 vjeç u përgjigjën njësoj.

Edhe në mesin e personave mbi 65 vjeç, demografitë më prombretëror, 53% prej tyre thanë se nuk u interesuan shumë ose fare.

Ceremonia simbolike fetare, gjatë së cilës Charles do të kurorëzohet zyrtarisht si mbret, do të zhvillohet më 6 maj, në Westminster Abbey, në qendër të Londrës.