Bota SpaceX: Kështu do t’i çojmë njerëzit në Mars brenda 5-10 viteve (VIDEO)

SpaceX: Kështu do t’i çojmë njerëzit në Mars brenda 5-10 viteve (VIDEO)

SpaceX ka treguar me anë një videoje të animuar sesi planifikon që t’i dërgojë njerëzit në Mars duke përdorur anijen kozmike që do të kushtojë 3 miliardë dollarë.

Videoja tregon raketën në bazë teksa bëhet gati për lëshim dhe niset drejt orbitës. Pasi lëshon kapsulën në orbitë, raketa kthehet në bazë për t’u përdorur sërish.

Megjithatë, më shumë sesa udhëtimin e parë me njerëz drejt Planetit të Kuq, animimi duket se përcjell një vizion të shumë viteve në të ardhmen kur udhëtimet vajtje-ardhje për në planetin e kuq do të jenë një gjë normale.

Në Mars, sipas videos, është ndërtuar një vendqëndrim për njerëzit, ndërsa animimi përfundon me astronautët që ulen në sipërfaqen e planetit të kuq dhe bëhen gati të zbresin njerëzit e transportuar.

SpaceX i Elon Musk-ut pritet që të dërgojë njerëz në Planetin e Kuq brenda 5 ose 10 viteve.