19/07/2024
Tags Kleopatra

Tag: Kleopatra

Nuk ishte egjiptiane dhe as shumë e bukur – Si dukej...

A dukej sundimtarja e Egjiptit si Elizabeth Taylor apo si ylli i Netflix, Adele James? Nuk i ngjante asnjërës thonë historianët dhe ne ndoshta...

Pse zbulimi i varrit të Kleopatrës do ta rishkruante historinë

Nga Jane Draycott - The Conversation Nuk mund të kishte qenë një moment më i mirë sesa ky. Egjiptologët që po kremtojnë 100-vjetorin e zbulimit...

Varri i Kleopatrës, arkeologët drejt zbulimit të misterit

Arkeologët kanë bërë një përparim të rëndësishëm në gjetjen e vendit të pushimit përfundimtar të Mbretëreshës Egjiptiane kleopatra, një varr i fshehur, ku ajo...

Varret e Kleopatrës dhe dashurit të saj Antony mbeten ende mister

Shumica prej nesh kanë dëgjuar informacione rreth jetës së Kleopatrës, por a e dini se varri i saj nuk u zbulua kurrë? Besohet se...

Kur Jul Cezari dashuronte Kleopatrën

Jul Cezari do të takohet me Kleopatrën, mbretëreshën e re të Egjiptit në kohën kur ishte i mbuluar me lavdi. Ajo ishte një prej...

Zbulohet varri i Kleopatrës

Arkeologjia duket se ka hedhur dritë mbi një mit. Pas kërkimesh dhjetëra vjeçare, zbuluesit kanë gjetur varrin e Kleopatrës, mbretëreshës së fundit të Egjiptit. Bëhet...