07/05/2021
Tags Misionet apollo

Tag: misionet apollo

Historia e vërtetë e misionit të fundit Apollo dhe pse njerëzimi...

Nga Andrew Liptak Më 11 dhjetor 1972, Apollo 17 preku në Hënën. Kjo nuk ishte ulja jonë e fundit në Hënë, por herë e fundit...

MISIONET E HËNËS: Të gjitha sekretet e 7 misioneve Apollo

Në dhjetor të vitit 1972, astronautët amerikanë lanë në Hënë një pllakë metalike me këtë mbishkrim: “Këtu njeriu përfundoi eksplorimin e parë të Hënës....

Ku kanë përfunduar gurët shkëmborë të marrë nga Hëna në misionet...

Presidenti amerikan, Richard Nixon i dhuroi 135 shteteve dhe pesëdhjetë shteteve amerikane copëza të vegjël shkëmbinjsh nga Hëna, të cilat u mblodhën nga astronautët...

SHBA do rikthehet në Hënë, Pence: Mision i ri, brenda 5...

Ndërsa Shtetet e Bashkuara bëhen gati të shënojnë 50 vjetorin e zbarkimit të njeriut të parë në Hënë, zëvendës presidenti amerikan Mike Pence njoftoi...