27/02/2024
Tags Neptuni

Tag: Neptuni

Unazat e Neptunit siç nuk i kemi parë kurrë: Teleskopi James...

Që Neptuni kishte unaza dihej, ishin vëzhguar edhe në 1989 nga sonda Voyager 2, por nga Toka nuk ishin parë kurrë kaq mirë. Tashmë, teleskopi...

Shkencëtarët zbulojnë shkakun se pse “binjakët” e sistemit diellor nuk janë...

Urani dhe Neptuni, dy planetët më të jashtëm të sistemit tonë diellor, janë të ftohtë, një përzierje mes akullit e gazit që ngjasojnë në...

Kuriozitete për Neptunin, planetin me erërat më të shpejta në Sistemin...

Neptuni është planeti i tetë në Sistemin Diellor. Është emërtuar sipas Neptunit që ishte Perëndia e detrave dhe ujit te rrjedhshëm. Neptuni është planeti i tetë...