Kuriozitete Kuriozitete për Neptunin, planetin me erërat më të shpejta në Sistemin Diellor

Kuriozitete për Neptunin, planetin me erërat më të shpejta në Sistemin Diellor

Neptuni është planeti i tetë në Sistemin Diellor.

Është emërtuar sipas Neptunit që ishte Perëndia e detrave dhe ujit te rrjedhshëm.

Neptuni është planeti i tetë për largësinë nga Dielli në Sistemin tonë Diellor.

Ai është planeti i katërt më i madh nga diametri dhe i treti më i madh nga masa.

Neptuni peshon 17 herë më shumë se masa e Tokës.

Sipas astronomëve, Neptuni ka erërat më të shpejta në Sistemin Diellor.

Erërat në sipërfaqen e Neptunit mund të arrijnë deri në 2100 kilometra në orë.

Shkencëtarët ende nuk e kanë përcaktuar arsyen.