Ekonomi Volkswagen: Marka jonë kryesore VW nuk është më konkurruese

Volkswagen: Marka jonë kryesore VW nuk është më konkurruese

Marka origjinale e Volkswagen “nuk është më konkurruese”, paralajmëroi të hënën shefi i markës së kompanisë, për shkak të kostove të larta dhe produktivitetit të ulët.

“Me shumë nga strukturat, proceset dhe kostot tona para-ekzistuese, ne nuk jemi më konkurrues si marka Volkswagen”, i tha Thomas Schaefer stafit gjatë një takimi në selinë qendrore të prodhuesit gjerman të makinave në Wolfsburg, Gjermani.

Volkswagen zotëron disa marka duke përfshirë Porsche, Audi dhe markën e tij origjinale Volkswagen, e themeluar në 1937.

Kompania, një nga prodhuesit më të mëdhenj të makinave në botë, është në mes të negociatave me këshillin e saj të punës mbi një skemë të uljes së kostove në markën VW, hapi i parë në një përpjekje në të gjithë grupin për të rritur efikasitetin në kalimin drejt makinave elektrike.

Programi i tij i kursimeve prej 10 miliardë eurosh (10.9 miliardë dollarë) do të përfshijë reduktime të stafit, i thanë menaxherët stafit të hënën.

Kompania kishte thënë më parë se planifikonte të përfitonte nga “kurba demografike” për të reduktuar fuqinë e saj punëtore. Në takimin e së hënës, anëtari i bordit të burimeve njerëzore Gunnar Kilian tha se kjo do të arrihet përmes marrëveshjeve për pension të pjesshëm ose të parakohshëm.

Megjithatë, pjesa më e madhe e objektivit të kursimeve prej 10 miliardë eurosh do të arrihet përmes masave të tjera përveç reduktimeve të stafit, shtoi Kilian, me detajet e plota që do të përcaktohen deri në fund të vitit.